De flesta godbitar som oftast tärnas och stoppas i godisväskan i bältet kan torkas för att inte kleta så mycket och faktum är att de flesta hundar tycker att det är precis lika gott med torkad korv som färsk tärnad korv. Förslag på livsmedel att torka precis som de är;
- Köttbullar, köpta eller hemlagade (utan lök!)
- Wienerkorv
- Falukorv
- Blodkorv
- Skivbar leverpastej
- Lax
- Kyckling
- Fläskfilé
Alla ovan nämnda produkter kan tärnas i mindre bitar, lämpligen efter hundstorlek, och spridas ut på bakplåtspapper på plåt. På 100 grader torkas det sedan och här kan det ta alltifrån 20-40 minuter innan det torkat. Ibland ännu mer beroende på ugn och så vidare. Det går dock alltid snabbare med ugnsluckan på glänt än med stängd lucka. Tricket är helt enkelt att första gången hålla noga koll och rätta sig efter det referensvärdet för framtida torkning!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar